Piimä-veriappelsiiniletut

Piimä-veriappelsiiniletut

Nämä piimäletut ovat osa veriappelsiinin innoittamaa menuta, jonka suunnittelin ruokakolumniini Kotiseutu-uutisiin. Kirpeän makea veriappelsiini, lempeä mascarpone ja kardemummalle maistuvat letut ovat erinomainen yhdistelmä. Toki letut maistuvat mainiolle myös klassikkolisukkeiden kermavaahdon ja mansikkahillon kera.

Piimä-veriappelsiiniletut

5 dl pimää
4 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
100 g voita + paistamiseen
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
1 veriappelsiini

 

Mascarpone-kermavaahto

200 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 veriappelsiini

Yhdistä kuivat aineet. Lisää piimä hitaasti koko ajan vispilällä sekoittaen, näin vältyt paakuilta. Raasta hyvin pestyn veriappelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Lisää kananmunat ja sulatettu voi. Paista voissa lettupannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin.

Valmista mascarpone vaahto. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, mascarpone ja vaniljauute. Raasta veriappelsiinin kuori hienoksi raasteeksi ja lisää mascarpone-kermaseokseen. Vatkaa seosta kunnes se on muuttunut kiinteäksi vaahdoksi.

Leikkaa raastettujen appelsiinien kuoret pois ja viipaloi appelsiinit renkaiksi.

Pinoa lettuja, mascarponevaahtoa ja veriappelsiinin siivuja päällekkäin. Jätä appelsiiniviipale päällimmäiseksi. Valuta lettupinon päälle vielä ruokosokerisiirappia ja viimeistele tomusokerilla.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *