Tomaatti(-veriappelsiini)keitto

Tomaatti(-veriappelsiini)keitto

Suunnittelin tämän reseptin Kotiseutu-uutisissa ilmestyvää ruokakolumnia varten, jonka menun teemaksi valitsin alkutalven sesonkiherkun  veriappelsiinin. Appelsiini ei keitossa tule kovinkaan vahvasti esille, mutta tuo kuitenkin sellaista pientä hapokuutta makuun. Voit aivan hyvin jättää veriappelsiinin pois ja lorauttaa hieman vettä, mikäli keitto tuntuu hyvin paksulle.

Joskus tekee mieli tehdä tomaattikeittoa hitaasti mutkia suoristamatta. Kaltata tomaatit ja keitellä keittoa kasaan tunti kaupalla. Sellaisessa ruuanlaitossa on jotain meditatiivista. Mutta kovinkaan usein siihen ei ole aikaa, joten tämä keitto valmistetaan tomaattimurskasta ja keittoa voi keitellä niin pitkään kuin aikaa on. Puolikin tuntia riittää mainiosti.

 

Tomaatti(-veriappelsiin)keitto

800 g tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 punainen chili
1 lehtisellerin varsi
2 tl kuivattua timjamia
1 kasvisliemikuutio
1 veriappelsiinin mehu
1 rkl balsamicoa
1 rkl ruokosokerisiirappia
0,5 tl suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa
oliiviöljyä paistamiseen

Pilko sipulit ja valkosipulit. Poista chilinpuolikkaasta siemenet ja hienonna se. Pilko sellerin varsi. Kuullota sipuleita, chiliä ja selleriä sekä kuivattua timjamia öljyssä muutama minuutti.  Lisää kaikki muut aineet kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. tunti. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoile kuumana, hienonnetun basilikan kanssa.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *