Sitruuna-unikonsiemenkakku

Sitruuna-unikonsiemenkakku

Noin kuukausi sitten tein postauksen bageleista. Jos satuit niitä ohjeen mukaan tekemään ja sitä varten unikonsiemeniä hankkimaan, niin tässäpä ohje johon voit ostamiasi siemeniä myös tuikata.

Tämä kakku on ihan käsittämättömän pehmeä ja mehevä. Mehukkuuden salaisuus on neljässä kananmunassa ja ranskankermassa. Tosin kahdestasadasta grammasta voita ja isosta kasasta sokeria ei varsinaisesti ole haittaakaan kakun herkullisuudelle. Sitruuna taittaa voin ja sokerin täyteläisyyttä. Kakku kuorrutetaan sitruuna-tomusokerikuorrutteella, joka tuo vielä lisää kirpakkuutta kakkuun.

Sitruuna-unikinsiemenkakku

200 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
3 rkl unikonsiemeniä
1 sitruunan mehu + kuori raastettuna
150 g ranskankermaa
0,5 dl sitruunamehua
2–3 dl tomusokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu taikinaan sähkövatkaimella vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja ranskankermaa. Älä vatkaa liian pitkään.

Paista 175 asteessa noin tunti. Anna kakun vetäytyä vähintään tunti ennen tarjoilua.

Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeria sitruunamehuun. Kuorrutteen tulee olla paksuhkoa, mutta juoksevaa. Kuorruta kakku.