Sitruunapastaa ja paistettua kesäkurpitsaa

Sitruunapastaa ja paistettua kesäkurpitsaa

En muista milloin tai mistä luin ensimmäisen sitruunapastareseptin, mutta sen muistan, että kaikki joihin törmäsin noudattivat melko samaa reseptikaavaa. Niin tämäkin. En oikeasti muista olenko tehnyt tähän omia sävellyksiä, vai onko tämä suora kopio jonkun toisen blogista. Teen nimittäin tämän aina ulkomuistista. Tällä kertaa lisukkeeksi paistoin britin kasvattamaa kesäkurpitsaa. Se sopi oikein mainiosti pastan kylkeen.

Ps. Käytän muuten aina luomusitruunoita, jos ruokaan tulee raastettua sitruunan kuorta.

Sitruunapasta

500 g tuorepastaa
50 g voita
3 pientä shalottisipulia
2–3 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoreen timjamin lehtiä
1 sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1 sitruunan mehu
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
ISO läjä raastettua parmesania
suolaa, pippuria

Hienonna sipulit. Raasta ja mehusta sitruuna. Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan pastaa varten. Kuumenna voi pannulla ja lisää siihen sipulit. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää timjamin lehdet. Kaada valkoviini pannulle. Anna kiehua 5-10 minuuttia.

Viipaloi kesäkurpitsat noin yhden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista pannulla öljyssä tai voissa molemmin puolin.

Lisää kastikkeeseen kerma, sitruunan kuori ja mehu. Kiehauta tuorepasta melkein kypsäksi. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Kääntele pasta pannulle kastikkeen sekaan. Tarjoile paistetun kesäkurpitsan sekä runsaan määrän parmesania kanssa.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *