Ihan paras marjapiirakka

Ihan paras marjapiirakka

Tämä marjapiirakka on oikeasti ihan paras. Ystäväni Laura oli kylässä eräänä päivänä ja olin leiponut tätä. Laura sanoi, että tämä on parasta marjapiirakkaa mitä hän on koskaan syönyt. No, simppeli on yleensä hyvää. Tämän piiraan salaisuus on Philadelphia-tuorejuustossa. Ja ehkä myös vaniljauutteessa, jota käytän melkein aina leivonnassa. Voit varioida tätä piirakkaa loputtomiin. Alkukesästä teen sen raparperipaloilla, mustikka-aikaan mustikoilla jne. Tämänkertaiseen piirakkaan iskin mustikoita ja vadelmia. Ja ihan parastahan siitä tuli, tälläkin kertaa.

Ihan paras marjapiirakka

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
300 g mustikoita ja vadelmia
300 g Philadelphia tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri yhteen. Lisää kananmuna ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa tehosekoittimen pienimmällä teholla jauhoseos voi-munaseokseen nopeasti. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla. Käytän tähän itse hieman syvempää piirakkavuokaa, joka on halkaisijaltaan 28 cm ja syvyydeltään 4 cm. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada marjat taikinan päälle. Sekoita täytteen muut aineksen keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia.

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *