Uppopaistetut omenapiiraat

Uppopaistetut omenapiiraat

Meillä on tänä vuonna (ja ilmeisesti monella muullakin) aivan järkyttävän iso omenasato. Vielä aion kaikenlaisten leivonnaisten lisäksi tehdä monta purkillista omenahilloa. Mutta tässäpä nyt hieman erilainen omppuleivonnainen. Nämä piiraat nimittäin uppopaistetaan. Parhaalta ne maistuvat kuumina ja niin kuin kaikki muutkin omena-asiat, vaniljajätskin kanssa.

Uppopaistetut omenapiiraat

300 g happamia omenakuutioita
1 dl sokeria
0,5 dl muscovadosokeria
1 tl kanelia
2 tl omenamehua
1 tl maissitärkkelystä
nokare voita 

5 dl vehnäjauhoja
50 g voita
0,5 dl maitoa
1 kananmuna

2-3 l öljyä uppopaistamiseen
tomusokeria koristeluun

Sekoita omenakuutiot, sokeri ja kaneli keskenään. Paista omenaseosta voissa muutama minuutti niin, että omenoista alkaa irrota nestettä.

Sekoita maissitärkkelys kylmään omenamehuun. Kaada seos pannulle. Kypsenä vielä muutama minuutti, kunnes seos paksunee. Siirrä omenatäyte sivuun odottamaan.

Nypi voi jauhoihin käsin tai käytä sähkövatkainta. Sekoita kananmuna maitoon. Lisää munamaito jauhoseokseen sähkövatkaimella. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa taikina 8 yhtä suureen osaa.

Kauli jokainen osa pyöreähköksi ympyräksi. Lusikoi taikinakiekon toiselle puolelle omenaseosta. Käännä toinen puoli päälle ja painele taikinapuolet tiivisti yhteen. Siisti reunat taikinapyörällä tai torttumuotilla.

Uppopaista piiraita kuumassa, 190-asteisessa öljyssä noin 2 minuuttia per puoli.

Ripottele piiraiden päälle runsaasti tomusokeria.