Omena-mascarponekakku murupäällysteellä

Omena-mascarponekakku murupäällysteellä

Mikä tahansa missä on mascarponea on hyvää. Tässä kakussa se on murupäällyksen ja omppupaloja sisältävän taikinan välissä. Mascarponen lempeän samettinen maku yhdistettynä happamaan omenaan ja mausteiseen murupäällykseen on täydellinen. Jos kutsut vieraita tämän kakun äärelle, älä luule saavasi seuraavana päivänä nauttia kakun jämiä iltapäiväkahvilla. Kakku menee hujauksessa parempiin suihin.

Omena-mascarponekakku murupäällysteellä

300 g omenaa kuutioina
100 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl muscovadosokeria
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia

Täyte:
250 g mascarponejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta

Murupäällyste:
1,5 dl vehnäjauhoja
75 g voita
1,25 dl sokeria
0,75 dl muscovadosokeria
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua
muskottipähkinää

Kuutioi omenat. Vatkaa sokerit ja voi pehmeäksi. Lisää muna ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä jauhot, kaneli, suola ja ruokasooda. Lisää jauhoseos, vaniljauute ja omenapalat rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pyöreään, voideltuun, irtopohjavuokaan.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinapohjan päälle. Valmista muruseos nyppimällä kaikki aineet voihin. Murustele seos kakun päälle.

Paista 175 asteessa noin tunti. Anna kakun vetäytyä rauhassa ennen irtopohjavuoan aukaisemista.