Omena-pekaanipähkinäkakku kinuskikuorrutteella

Omena-pekaanipähkinäkakku kinuskikuorrutteella

Tästä ohjeesta riittää pieni palanen ainakin viidelletoista sokerihiirelle. Nimittäin pienikin palanen tätä herkkua kahvin kyljessä taltuttaa makean himon. Toki meidän perhe saa tortun kuin tortun tuhottua ihan omalla porukallakin parissa päivässä.

Kypsennä piiras isossa ja suhteellisen syvässä vuuassa. Omani on 35 cm x 24 cm x 5 cm. Näin piiraasta tulee kosteampi kuin esimerkiksi isolla uunipellillä. Kuorrutteen määrä on myös säädetty suurinpiirtein tuon kokoisen vuuan mukaan. 

Omena-pekaanipähkinäkakku kinuskikuorrutteella

400 g raastettua omenaa
150 g pekaanipähkinöitä
3 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
2,5 dl öljyä
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljauutetta

Kuorrute:
100 g voita
1 dl muscovadosokeria
1,5 dl sokeria
0,5 dl kuohukermaa
0,5 tl vaniljauutetta

Kuori ja raasta omenat. Pilko pekaanipähkinät pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.

Kaavi taikina isoon suorakulmion muotoiseen uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä pari tuntia ennen kuin valmistat kuorrutteen.

Tee kuorrute sellaisessa kattilassa, joka kestää sähkövatkainta. Laita kaikki kuorrutteen ainesosat kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Nosta kattila lavuaariin, joka on täytetty kylmällä vedellä ja vatkaa kinuskia pari minuuttia. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele halutessasi pekaanipähkinöillä.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *