Lehtikaali-halloumisalaatti kahdelle

Lehtikaali-halloumisalaatti kahdelle

Lehtikaalia tursuaa täällä ovista ja ikkunoista, kiitos ukkelini palstaviljelmien. Aikaisemmin jaoin ohjeen wokkiin, jossa isoa osaa näyttelee samainen vihreä terveyspommi. Tuolloin lupasin laittaa muitakin suosikkejani lehtikaalin käyttöön.

Tämä salaatti, hieman eri variaatioin, on ollut meidän kesän lempparilounas. Täytynee selventää, että siis aikuisten lempparilounas. Lapsille halloumisalaattipäivänä laitetaan lounaaksi kalapuikot ja ranskikset, töräys ketsuppia päälle ja muutama nuhjuinen kurkun palanen lautasen reunalle. Ei nimittäin raaski helmiä sioille heittää. Onneksi koulut ovat alkaneet ja siat syövät lounaansa arkisin koulussa. Me kotoa käsin töitä tekevät vanhemmat saamme fiilistellä lehtikaalisalaatin parissa ihan rauhassa. Heitetään kalapuikot uuniin sitten päivälliseksi.

Lehtikaali-halloumisalaatti kahdelle

250 g halloumia
100 g lehtikaalia
70 g rucolaa
1 iso porkkana
100 g ituja
100 g pähkinäsekoitusta
1/2 sitruunan mehu

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä 
1 rkl balsamicoa
1 tl juoksevaa hunajaa
0,5 tl Dijon sinappia
suolaa
mustapippuria

Siivuta halloumi kahdeksaan yhtä suureen palaan. Leikkaa lehtikaali suurehkoiksi suikaleiksi. Raasta porkkana.

Yhdistä rucola, porkkanaraaste ja idut kulhossa. Kaada sekaan sitruunan mehu ja rouhi hieman suolaa. Sekoita hyvin.

Tee kastike valmiiksi yhdistämällä kaikki aineet.

Paahda pähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Paista halloumipaloja öljyssä, kunnes niiden pinta on rapea ja kauniin kultainen. Wokkaa lehtikaaleja öljyssä kuumalla pannulla pari minuuttia. Varo ylikypsentämästä niitä. Rouhi lehtikaalien päälle vielä hieman suolaa.

Asettele lautasille ensiksi lehtikaalit, sen jälkeen rucola-porkkanaraaste-ituseos, sitten halloumisiivut ja lopuksi pähkinät. Sekoita kastike vielä hyvin ja pirskottele salaattiannosten päälle. Koristele persiljalla tai haluamallasi tuoreyrtillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *