Vihreä tofuwokki

Vihreä tofuwokki

Ukkoni herra britti kasvattaa pihalla vanhassa lasten hiekkalaatikossa lehtikaalia. Sitä kasvaa myös kaupungilta vuokratulla viljelypalstalla. Sitäpä on sitten tällä hetkellä käytettävissä hyvinkin paljon. 

Meillä on muutama lemppariruoka joihin saamme lehtikaalit melkoisen hyvin uppoamaan. Julkaisen jossain vaiheessa reseptit kaikista suosikeista, mutta aloitetaan tästä kevyestä ja suhteellisen nopeasti valmistuvasta tofuwokista.

Olen käyttänyt lehtikaalin lisäksi wokkiin broccolinia ja selleriä. Ennen en voinut sietää selleriä, nykyisin käytän sitä usein wokeissa ja erilaisissa keitoissa. Kannattaa antaa sille mahdollisuus, jos se on karminut aikaisemmin eikä aikuisena oikeastaan ole oppinut sitä käyttämään.

Wokkien lisukkeena olemme britin kanssa opetelleet aina välillä käyttämään tattaria riisin sijaan. Se kun on ravintoarvoiltaan huomattavasti parempaa valkoiseen riisiin verrattuna. Tattarista voi tulla mieleen tattarihiutaleet, joista valmistetaan puuroa tai tattarijauho. En tarkoita näitä tuotteita, vaan kokonaisia tattarisuurimoita. Tuote löytyy kaupasta yleensä samoilta hyllyiltä kuin linssit, kuivat kikherneet ym.

Vihreä tofuwokki:
250 g maustamatonta tofua
200 g lehtikaalia
2 varsisellerin vartta
200 g broccolinia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 nippu korianteria
1 nippu minttua
1 mieto chili
1 pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 lime
1 dl soijakastiketta
1 rkl ruokosokerisiirappia
Öljyä paistamiseen

Ota tofu pakkauksesta ja laita valmistelujen ajaksi kahden keittiöpyyhkeen väliin painon alle (esim. paistinpannu) vetäytymään.

Valmista kastike: Poista chilistä kaikki tai osa siemenistä, riippuen tulisuuden sietokyvystäsi. Hienonna chili. Raasta pieni pala inkivääriä, n. 3 cm x 3 cm. Sekoita inkivääri ja chili pienessä kulhossa soijakastikkeeseen. Hienonna yrtit ja lisää kulhoon. Purista limen mehu sekaan. Lisää siirappi. Jätä sivuun odottamaan.

Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Pilko sellerin varret n. 0,5 cm ohuiksi siivuiksi. Poista broccolineista pari senttiä kantaosaa, mikäli ne näyttävät kuivahtaneilta. Pilko lehtikaali suikaleiksi.

Ota valutettu tofu ja pilko se muutaman sentin paksuisiksi kuutioiksi.

Kuumenna öljy. Paista öljyssä tofupaloja niin, että ne saavat kauniin rapean pinnan. Siirrä tofut lautaselle odottamaan.

Laita pannulle sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää sellerit ja paista koko ajan käännellen muutama minuutti.

Heitä sekaan lehtikaalit ja jatka paistamista vielä hetki. Varo ylikypsentämästä lehtikaaleja, ne saavat jäädä hieman rapsakoiksi. Lisää tofu ja kaada päälle kastike ja anna hautua vielä minuutti.

Tarjoile tattarin tai riisin kera.

Resepti on alunperin julkaistu Kotiseutu-uutisissa 29.3.20183 thoughts on “Vihreä tofuwokki”

  • Olenkin usein ollut ns. Sormi suussa, miettien mitä lehtikaalista voisi tehdä muutakin kuin paistaa pannulla rapeaksi.
    Tätä pitää ehdottomasti kokeilla.
    Kiitos reseptistä, näyttää tosi hyvältä.

    • Heippa Ulla!
      Kiitos kommentistasi. Minäkin olen vasta pari viime vuotta osannut käyttää lehtikaalia. Se on hieno lisä wokkeihin ja salaatteihin, kunhan sitä ei vaan kypsennä yli. Mukavia kokkaushetkiä 🙂 -Niina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *