Sitruuna-valkosuklaa-juustopalat

Sitruuna-valkosuklaa-juustopalat

Sitruuna-valkosuklaa-juustopalat

Piti saada kaikki tärkeät ainesosat tuohon nimeen mukaan! Teki mieli sitruunaa, valkosuklaata ja Philadelphia tuorejuustoa, niin sävelsin tämmöiset ihanat blondies-tyyppiset palat. Tämä torttu on täyteläinen ja makea, mutta sitruuna tuo siihen ihanan kirpeyden. Rapsakka muropäällys kruunaa kokonaisuuden.
Käytin paistovuokana isoa lasagne-vuokaa ja valkosuklaana Pandan valkosuklaalevyä.

Pohja
225 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
140 g valkosuklaata

Juustotäyte
300 g Philadelphia tuorejuustoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Muropäällys
50 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa pohjataikinaa varten huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa kuohkeaksi. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Laita puolet mehusta sivuun juustotäytettä varten. Lisää kuoriraaste ja puolet mehusta voiseokseen ja vatkaa hetki. Lisää vaniljauute.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos osissa taikinaan. Älä vatkaa liian pitkään. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi ja kääntele mukaan taikininaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun isoon uunivuokaan.

Valmista juustotäyte sekoittamalla kaikki aineet hyvin keskenään. Kumoa juustotäyte taikinan päälle.

Valmista muuropäällyste vatkaamalla tai nyppimällä kaikki aineet keskenään, kunnes seos on murumainen. Levitä juustotäytteen päälle.

Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.