Salted caramel and cream cheese brownies

Salted caramel and cream cheese brownies

En jaksa miettiä tälle möntille suomenkielistä nimeä. Sen tiedän, että tämä on ihanaa ja jos ei tällä reseptillä pylly pyöristy siellä koronakaranteenissa, niin ei sitten millään!

Salted caramel and cream cheese brownies

225 g voita
250 g tummaa suklaata
225 g ruokosokeria
4 kananmunaa
150 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kinuski
50 g ruokosokeria
50 g vaaleaa siirappia
50 g voita
1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa

Juustotäyte
200 g Philadelphia tuorejuustoa
100 g ruokosokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta

Yhdistä taikinan kuivat aineet leivontakulhossa. Sulata voi mikrossa. Sulata suklaa mikrossa erillisessä astiassa. Varo polttamasta suklaata. Sekoita sitä noin 15 sekunnin välein. Tee kuivien aineiden keskelle iso aukko. Riko munat aukkoon ja lisää sulatettu voi ja suklaa. Sekoita nopeasti sähkövatkaimen pienimmällä teholla ainekset yhteen. Kaada taikina isoon uunivuokaan, esim. lasagnevuokaan.

Valmista kinuski. Lisää sokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri on kokonaan sulanut ja seos on muuttunut kultaisen väriseksi, noin 5 minuuttia riittää. Sekoittele koko ajan. Muista käyttää kuumuutta kestävää lastaa! Itse käytän aina puista sokerin sulatushommissa.  Lisää voi pieninä palasina massaan koko ajan sekoittaen. Seoksen pitäisi kuplia kiehuvana melko voimakkaasti. Kunnes voi on sulanut ja sekoittunut massaan, kaada kerma ohuena nauhana sekaan. Nosta kinuski levyltä.

Valmista juustotäyte yhdistämällä kaikki ainekset.

Kaada juustotäyte ja kinuski browniestaikinan päälle. Sekoita juustotäytettä ja kinuskia taikinaan vetämällä veitsellä ruudukkoa taikinan pintaan. Ensiksi ylös ja alas, sitten sivulta sivulle, näin saat täytettä joka paikkaan ja kauniin pinnan tortulle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna browniesien vetäytyä ja jäähtyä ainakin tunti ennen tarjoilua. Ja eikun nassuun!

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *