Piparminttumarengit

Piparminttumarengit

Tykkään pipertää jouluisia juttuja pitkin joulukuuta. Nämä marengit ovat hyvä esimerkki rakastamastani pipertämisestä. Vitsit, että nämä ovat myös hyviä. Marengin tekeminen ei ole vaikeaa, se vaati vain hieman kärsivällisyyttä vatkausvaiheessa. Varsinkin jos keittiösi varustus on yhtä paska kuin minun; ei löydy Kitchen Aidia eikä muita monitoimikoneita, vain ikivanha sähkövatkain. Mutta sillä pitää vaan jaksaa hurruutella tarpeeksi pitkään, niin valkuaisvaahto kyllä jähmettyy.

Joissakin marenkiohjeissa käytetään pelkästään kananmunan valkuaisia ja sokeria, mutta jos haluat marengin koostumuksen olevan rapea päältä ja hieman sitkeä sisältä, niin lisää seokseen jotain hapanta. Esimerkiksi etikkaa, sitruunamehua tai cream of tartaria. Ihan pieni ripaus suolaa antaa marengille myös lisämakua.

Nämä marengit saavat (ihanasti hampaisiin tarttuvaa) maukasta rousketta piparmintun makuisista karkkikepeistä, jotka murskataan ja kiinnitetään marenkeihin valkosuklaalla. Punainen väri marenkeihin tehdään geelimäisellä elintarvikevärillä.

Ohjeesta tulee tosi, tosi monta pientä marenkia. Jos omat ja perheen hampaat ei kestä sellaista määrää sokerin pureskelua, niin paketoi osa vaikka lahjaksi pikkujouluihin. Meillä asuu neljä sokeriaddiktia, joten nämä syötiin hujauksessa. Pakko kyllä pipertää vielä toinen satsi jouluksi.

Piparminttumarengit 

4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
0,5 tl etikkaa
ripaus suolaa

Kuorrute:
150 g valkosuklaata
7 piparminttukarkkikeppiä
punaista geelimäistä elintarvikeväriä

Vatkaa valkuaisia ja sokeria muutama minuutti. Lisää etikka ja suola. Jatka vatkausta kunnes vaahto on paksua, kiiltävää ja jähmeää. Tavallisella sähkövatkaimella (voimakkaimmalla teholla) tähän menee noin 20 minuuttia.

Valmistele pursotinpussi vetämällä punaisella geelivärillä pitkiä viivoja pituussuunnassa pussin sisälle.Lusikoi valkuaisvaahto pursotinpussiin ja pursota haluamasi kokoisia marenkeja leivinpaperille.

Paista 100 asteessa 1,5 tuntia. Anna marenkien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Sulata valkosuklaata mikrossa. Varo polttamasta suklaata, sekoita sitä noin 15 sekunnin välein.

Laita karkkikepit pakastepussin sisään, ja murskaa ne kaulimella hakaten pussin päältä.

Dippaa marengin pohjaa ensin valkosuklaassa ja sitten piparminttumurskassa. Anna jähmettyä. Säilytä marenkeja ilmatiiviissä rasiassa.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *