Amerikan äidin tuoresalsa

Amerikan äidin tuoresalsa

Vuonna 1993 matkustin Yhdysvaltoihin viettämään vaihto-oppilasvuotta. Uusi kotini sijaitsi Meksikon välittömässä läheisyydessä, Kalifornian San Diegossa. Meksikolainen ruokakulttuuri näkyi kaikkialla. Kävimme paikallisissa meksikolaisissa (enkä tarkoita pikaruokaketju Taco Bellia, vaikka sellainenkin sijaitsi ihan naapurissa) ravintoloissa syömässä, pääsin Meksikossakin käymään useita kertoja ja isäntäperheen äiti teki itse grillijuhliin tomaattisalsaa. Tämä on häneltä saatu resepti.

Pico de Gallo – tomaattisalsa

5 isoa tomaattia
1 pieni sipuli tai 1 iso kevätsipuli
1 nippu korianteria
1 tuore chili
1 sitruunan mehu
merisuolaa rouhittuna

Salsan voi valmistaa kahdella tavalla. Amerikan äitini heitti kaikki aineet tehosekoittimeen ja ajoi salsan sileäksi, koostumukseltaan melkeinpä keittomaiseksi kastikkeeksi. Näin kaikki maut suorastaan räjähtävät esille. Sipulin kanssa kannattaa olla varovainen, ettei siitä tule liian päällekäyvä. 

Jos haluat koostumukseltaan kiinteämmän salsan, paloittele ainesosat pieniksi kuutioiksi ja lisää lopuksi sitruunan mehu ja suola.

Voit säädellä salsan tulisuutta chililajikkeen valinnalla ja siemeneiden poistamisella ennen chilin lisäämistä salsaan.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *