Kana-avokadokeitto

Kana-avokadokeitto

Vettä sataa ja ilmat kylmenevät. Tällaisella säällä alkaa tehdä mieli keittoja. Mutta ei ihan vielä sellaisia paksuja lämmittäviä chilipapusoppia. Tämä kana-avokado keitto on sen verran raikas, että se sopii mainiosti loppukesän tai alkusyksyn päiviin. Raikkautensa keitto saa tuoreesta korianterista ja limen mehusta. Reseptistä riittää päivälliseksi ainakin viidelle hengelle. 

Kana-avokadokeitto

2 isoa kanan rintaleikettä (n. 600-700 g yhteensä)
3 avokadoa
4 sellerin vartta
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 l kanalientä
2 limeä
nippu korianteria
loraus öljyä paistamiseen

Keitä kanan rintaleikkeitä suolalla maustetussa vedessä n. 40 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa liemi. Leikkaa sellerin varret ohuiksi siivuiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita ja sellereitä kattilan pohjalla öljyssä muutama minuutti. Lisää kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen kanan kypsymisen ajan.

Irrota kanan lihat luista ja riivi suikaleiksi. Lisää kanat liemeen. Purista limeistä mehut keittoon. Pilko avokadot ja korianteri. Lisää ne keittoon juuri ennen tarjoilua. Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *