Kurpitsa-kikhernecurry

Kurpitsa-kikhernecurry

Ukkeli herra britti kasvatti kodin pihamaalla yhden jättikurpitsan. Siitä kasvoi oikein komea 17 kilon möhkäle. En näköjään jaksa sellaista painoa kovin korkealle nostaa, pitäisi varmaan suunnata salille mave-päiviä viettämään.

Semmoinen asia tuli mieleen tätä blogipostausta suunnitellessa, että kun usein kirjoitan ukon kasvattamasta sadosta, niin se jotenkin kuulostaa hienommalta ja romanttisemmalta kuin onkaan. Tai siis, meidän piha ei näytä sellaiselta tunnelmalliselta puutarhalta, jonka jokaisessa nurkassa kasvaa kaikkea ihanaa ja on kohopenkkiä ja kasvihuonetta ja ties mitä salaisen puutarhan soppeja. Ison osan pihasta valtaa ikivanha trampoliini, jonka pehmustetut reunat päättivät harakat nyppiä paskaksi tänä kesänä. Harakoiden irroittamaa sinistä muovisiprua on koko piha täynnä.  Lehtikaalit kasvavat lasten vanhassa hiekkalaatikossa rikkaruohojen kanssa. Puutarhan takaosassa on pyörien romuja ja muuta sontaa. Nurmikko on ollut ison osaa kesästä viidakkona, koska ruohonleikkuri meni rikki eikä ukkeli saanut sitä enää korjattua. Ja rahat on tiukassa, ei millään enää haluaisi tänä kesänä panostaa uuteen ruohonleikkuriin. 

Mutta kylläpä se kurpitsa tuossa kaiken romun ja ryönän keskellä silti komeaksi kasvoi ja nyt siitä mötikästä pitää sitten vääntää kaikenlaista herkkua. Tämä intialaisvaikutteinen curry on ensimmäinen ruokalaji jota pihamme kurpitsasta valmistin. Suurin osa sen lihasta on vielä käyttämättä, eli lisää postauksia asian tiimoilta on luvassa. 

Rakastan myskikurpitsaa ja jos pihaltamme ei olisi löytynyt tätä valtavaa jättikurpitsaa, valmistaisin curryn siitä. Voit toki soveltaa reseptiin mitä tahansa talvikurpitsalajiketta.

Ohjeesta riittää neljälle ruokailijalle ja se on täysin vegaaninen.

Kurpitsa-kikhernecurry

700 g kurpitsan lihaa
230 g keitettyjä kikherneitä
100 g cashewpähkinöitä
140 g tomaattipyrettä
250 ml kookoskermaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1/2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl kurkumaa
2 tl fenkolin siemeniä
suolaa
öljyä paistamiseen

Paloittele kurpitsan liha muutaman sentin paksuisiksi lohkoiksi. Levitä kurpitsanpalat uunipellille ja heitä päälle hieman öljyä ja suolaa. Paahda 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Hienonna sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää ne kuumalle, öljytylle paistinpannulle. Kuullota muutama minuutti. Lisää kaikki mausteet ja paista hetki. Sekoita tomaattipyre mausteisiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kaada kookoskerma sekaan. Lisää cashewpähkinät, kikherneet sekä paahdetut kurpitsat. Kypsennä vielä pari minuuttia ja tarjoile basmatiriisin sekä lempivirvoikejuomasi  kera.

Harvemmin tulee siideriä juotua, mutta tämän curryn kanssa se maistuu minulle. Olut toisille.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *