En juo piimää. Kukaan perheessämme ei juo. Joten jos jotain leivonnaista varten ostan sitä, täytyy kaikki käyttää useampiin eri leivonnaisiin. Olin ostanut piimää soodaleipää varten, joten oli luonnollista käyttää sitä myös makeaan herkkuun.
Tämän piimä-puolukkapiirakan pohja on ihanan pehmeä. Kontrastia suutuntumaan tuo rapsakka murupäällys. Paista kakku syvässä piirakkavuoassa tai suorakaiteen muotoisessa uunivuoassa.
Piimää on vielä muutama desi jääkaapissa jäljellä. Opettelisikohan juomaan sitä vai pyöräyttäisiköhän vielä jonkin leivonnaisen?
Piimä-puolukkapiiras
3 dl puolukoita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl piimää
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
0,5 dl kasviöljyä
2 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljauutetta
Murupäällys:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl muscovadosokeria
0,5 dl kidesokeria
50 g voita
1 tl kanelia
Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää kaikki muut aineet kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti sähkövatkaimella tasaiseksi. Kumoa taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle marjat.
Valmista murupäällys sekoittamalla kuivat aineet huoneenlämpöiseen voihin sähkövatkaimella. Murustele taikina marjojen päälle ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50-60 minuuttia.