Tähän mausteiseen ja kosteaan kakkuun sopii erinomaisesti vaikka Halloween-kurpitsasta koverretut hedelmälihat. Voit käyttää mitä tahansa talvikurpitsalajiketta. Kurpitsan kaverina makua antamassa on appelsiini. Kakku syntyy nopeasti, ilman turhia vatkaamisia.
Kurpitsakakku
5 dl jauhoja
2 dl tummaa muscovadosokeria
1 dl ruokosokeria
2 kananmunaa
200 g voita
1 tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
1/2 appelsiinin mehu
500 g kurpitsaa raastettuna
Kuorrute
200 g maustamantonta tuorejuustoa
n. 2 dl tomusokeria
appelsiinin kuoriraastetta
2 rkl appelsiinin mehua
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Raasta pestyn appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste kuiviin aineisiin. Jätä 1/3 raasteesta kuorrutetta varten.
Sulata voi. Lisää voi, munat ja appelsiinin mehu kuiviin aineisiin nopeasti sähkövatkaimella sekoittaen. Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi ja taittele taikinan sekaan. Kaada taikina uunivuokaan (esim. lasagnevuoka). Paista uunin alatasolla 175 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes taikina on kypsynyt. Jäähdytä.
Valmista kuorrute. Notkista juusto ja lisää siihen appelsiinin mehu ja kuoriraaste. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
Jos kuorrute on juoksevaa, voit lisätä tomusokeria, kunnes seos on jähmeämpää. Jätä notkeutta kuitenkin sen verran, että sen saa levitettyä tasaisesti kakun päälle. Leikkaa neliöiksi.