Kurpitsa-fetapiiras

Kurpitsa-fetapiiras

Olen tehnyt tätä piirasta usein illanistujaisiin ja juhlatilaisuuksiin ja palaute on aina samaa: onpa hyvää, mitä tää kasvis on?  No, se on myskikurpitsaa.

Myskikurpitsan makea maku yhdistyy hienosti suolaiseen fetaan ja kun päälle raastetaan vielä aromikasta cheddaria, ei voi mennä pieleen.

Olen usein tehnyt tämän ohjeen tupla-annoksena, josta tulee iso uunipellillinen piirakkaa. Siitä riittää silloin palanen isommallekin porukalle.

Suolaisten piirakkataikinoiden ohjeissa usein kehotetaan jäähdyttämään taikinaa jääkaapissa ja sitten kaulimaan se vuoan pohjalle. Minä olen pitänyt kaulimista vähän vaivalloisena ja olenkin tehnyt niin, että levitän taikinan sormin välittömästi jauhoja apuna käyttäen piirakkavuokaan, jonka jälkeen olen laittanut sen jääkaappiin jähmettymään ennen esipaistoa. Ei tarvitse taiteilla kaulimen kanssa ja pelätä taikinan repeämistä.

Tämän piirakan kylkeen sopii erinomaisesti hienostunut kurpitsakeitto.

Kurpitsa-fetapiiras

400 g myskikurpitsan lihaa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
150 g fetajuustoa
100 g cheddarjuustoa
150 g ranskankermaa
1 kananmuna
öljyä paistamiseen
suolaa
pippuria

Taikina:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kylmää vettä

Sekoita huoneenlämpöinen voi jauhoihin nopeasti sähkövatkaimella. Lisää kylmä vesi ja pyöräytä taikina palloksi. Levitä taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan ja jähmettymään.

Paloittele myskikurpitsat noin sormen paksuisiksi lohkoiksi. Paahda kurpitsan paloja uunipellillä 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kurpitsojen kypsyessä paloittele sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita paistinpannulla muutama minuutti.

Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Levitä sipulit ja kurpitsat piirakkapohjan päälle. Murustele fetajuusto sekaan. Sekoita kananmuna ranskankermaan ja lisää seokseen suolaa ja pippuria maun mukaan. Lusikoi kermamunaseos piirakan päälle tasaisesti. Lisää raastettu cheddar päällimmäiseksi ja paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *