Sitruunamuropiiras

Sitruunamuropiiras

Pääsiäisen perinteisiin leivonnaisiin kuuluvat sitruuna ja rahka. Molempia löytyy tästä piiraasta, jossa kirpeä ja makea yhdistyvät suloisesti. Valmista lemon curd tämän ohjeen mukaan tai säästä aikaa ja heitä sekaan kaupan valmistahna. Lemon curdin valmistaminen ei ole vaikeaa, joten suosittelen kokeilemaan. Itsetehty on napakamman makuista kuin kaupasta ostettu.

Sitruunamuropiiras

4 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
100 g kermaviiliä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta
1 annos lemon curdia

rahkatäyte:
250 g maitorahkaa
1 muna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta

muropäällys:
2 dl vehnäjauhoja
100 g sokeria
50 g voita

Valmista piirastaikina vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää leivinjauhe jauhoihin. Sekoita puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää kermaviili ja sen jälkeen loput jauhoista. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakulmion muotoiseen uunivuokaan.

Lusikoi lemon curd taikinan päälle.

Valmista rahkatäyte sekoittamalla kaikki aineet tasaiseksi massaksi. Kaada rahkatäyte lemon curdin päälle ja levitä tasaisesti joka puolelle.

Valmista muropäällys vatkaamalla sokeri ja jauhot kylmään voihin. Peitä kakku muropäällyksellä. Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia.