Lemon curd

Lemon curd

Sitruunasta valmistettava lemon curd eli sitruunakiisseli tai tahna sopii erinomaisesti monenlaisiin leivonnaisiin. Käytä sitä esimerkiksi täytekakun väliin. Sekoita kuohkeaksi vatkattua kermaa siruunakiisseliin ja täytä kakku kirpeän raikkaalla täytteellä. Tämä kermainen sitruunatäyte sopii erinomaisesti myös tuulihattujen täytteeksi.

Pyöräytä raikas rahkamuropiirakka ja käytä siihen yksi annos tätä lemon curdin perusohjetta. Tai paista ihania pääsiäispipareita, joiden väliin laitetaan tätä kirpeän makeaa herkkua.

Älä pelkää lemon curdin valmistamista, sillä se ei ole vaikeaa. Se vaatii vain hieman kärsivällisyyttä ja tarkkaavaisuutta. 

Lemon curdin perusohje

1 iso sitruuna
2 munaa
1 dl sokeria
50 g voita

Purista sitruunasta mehu. Vatkaa munat, sokeri ja sitruunamehu kevyesti pienessä kattilassa. Lisää voi paloina seokseen. Kuumenna seosta hitaasti koko ajan sekoittaen kiisselin sakenemiseen asti. Ole kärsivällinen, tässä voi kestää 10–20 minuuttia. Älä päästä kiisseliä kiehumaan, muuten se juoksettuu. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä kiisseli. Kiisseli jähmettyy tahnamaiseksi jäähtyessään. Käytä haluamiisi leivonnaisiin. Lemon curd säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.