Kesäkurpitsa-fetafritterit

Kesäkurpitsa-fetafritterit

Teki mieli kreikkalaistyyppistä ruokaa. Tein näitä frittereitä ja täyttymys tuli.
Nähdäkseni sipulin ja yrttien ajaminen tasaiseksi tahnaksi ennen taikinaan lisäämistä oli onnistuneen maun salaisuus. Toki fetajuusto ja öljyssä paistaminen eivät varsinaisesti huonontaneet kokonaisuutta.

Tein näiden kaveriksi tzatzikia mukailevan sitruunaisen jugurttikastikkeen. Jätin kastikkeesta tuoreen valkosipulin pois ja mintun sijasta käytin tilliä. Hyvin toimi frittereiden lisänä.

Kesäkurpitsa-fetafritterit

500 g kesäkurpitsaa
1 iso sipuli
nippu tuoretta tilliä
nippu tuoretta minttua
nippu tuoretta persiljaa
2 kananmunaa
100 g fetajuustoa
1 dl korppujauhoja
1 dl vehnäjauhoja
(lisäksi leivitykseen)
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
öljyä paistamiseen

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Suolaa raaste ja laita valumaan sihvilän päälle. Anna raasteen itkettyä vähintään 10 minuuttia.

Pilko sipuli paloiksi. Hienonna yrtit. Jos haluat valmistaa jugurttikastikkeen frittereiden lisäksi, niin jätä ruokalusikallinen tilliä  kastiketta varten. Itse asiassa, jos teet kastikkeen, niin tee se tässä välissä, jotta se ehtii maustua jääkaapissa sillä aikaa kun valmistat fritterit.

Aja sipulinpalat ja yrtit tasaiseksi tahnaksi joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Puristele vielä kesäkurpitsaraasteesta vettä niin paljon pois kuin vaan saat. Taikinasta ei saisi tulla liian märkää, että se pysyy kasassa.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja sekoita raaste sekä yrttisipulitahna kananmuniin. Murustele fetajuusto sekaan. Lisää korppujauhot.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan.

Lisää paistinpannulle reilusti öljyä. Kuumenna öljy keskilämmöllä.

Levitä lautaselle vehnäjauhoja. Ota ruokalusikalla taikinasta kekoja ja pyöräytä ne jauhoissa. Kun laitat pyörykän pannulle, se leviää hieman. Voit myös painaa sitä varovasti lastalla, mutta älä tee pihveistä liian ohuita. Äläkä liian isoja, jotta ne pysyvät kasassa.

Paista frittereitä öljyssä  3–4 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kauniin kultaisia pinnaltaan.

 

 

 



1 thought on “Kesäkurpitsa-fetafritterit”

  • Näistä tuli tosi hyviä myös gluteenittomana! En jaksanut kieritellä jauhossa tosin ennen paistamista, mutta hyvin toimi silti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *