Tzatziki

Tzatziki

Lisukkeiden aatelia monelle aterialle on tzatziki. Käytän sitä esimerkiksi kesäisin grilliruokien höysteenä, nyhtökana-aterian soossina, totta kai kreikkalaisen salaatin kyljessä ja se sopii mainiosti dippikastikkeeksi vaikkapa vihanneksille. Versioni on miedon valkosipulinen ja valmistan sen ilman minttua.

1 kurkku (n. 200g)
500 g turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Laita kurkkuraaste kaksinkertaisen talouspaperin väliin ja purista käsin ylimääräiset nesteet pois. Kaada kurkut talouspaperin sisältä jugurtin joukkoon. Hienonna valkosipulin kynnet ja lisää suolan kanssa jugurttiin.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *