Pääsiäisen pikkuleivät syntyvät perusmurotaikinasta ja lemon curdista. Voit valmistaa sitruunatahnan itse tai käyttää kaupan valmistahnaa.
Sitruunaiset pääsiäispiparit
150 g voita
2,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
5 dl vehnäjauhoja
1/2 annos lemon curdia
Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljauute kuohkeaksi. Lisää jauhot ja vatkaa, kunnes taikina muuttuu koostumukseltaan muromaisesta kiinteämmäksi. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Pyöräytä taikinat palloiksi. Laita toinen odottamaan jääkaappiin siksi aikaa, kun työstät toisen puolen.
Kääntele ja taputtele taikinaa jauhotetulla alustalla muutamia kertoja, niin että taikinassa ei ole railoja ja epätasaisuuksia. Kauli taikina muutamn millin paksuiseksi levyksi. Ota piparimuotilla taikinasta paloja. Ota pienemmällä sydämen muotoisella muotilla keskeltä pipareita pala pois. Voit paistaa pienet sydämet kekseiksi tai laittaa ne työstämättömän taikinan sekaan.
Kauli toinen puoli taikinasta ja ota tästä piaprimuotilla vastapalat reikäisille kekseille. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin kymmenen minuuttia. Kun pipari ovat jäähtyneet, sirottele reikäisten piparien päälle tomusokeria. Levitä pohjapalalle lemon curdia ja asettele reikäpala päälle.