Ruokaisia kesäsalaatti

Ruokaisia kesäsalaatti

Britti istutti viime kesänä viljelyspalstalleen pari pientä puskaa Marokon minttua. Tänä kesänä ne ovat levinneet kahdeksi isoksi puskaksi, tai oikeastaan kahdeksi laajaksi minttualueeksi. Mutta eipä se haittaa, koska minttu on aivan ihana yrtti. Mojitojen lisäksi se sopii moneen suolaiseen ja makeaan ruokalajiin. Siispä aion tänä kesänä käyttää minttua jumalattoman paljon ihan kaikkeen.

Tähän ruokaisaan perunasalaattiin tein kastikkeen mintusta, korianterista ja basilikasta. Kyllä tuli hyvä!

Ruokaisa kesäsalaatti

1 kg uusia perunoita
200 g herneitä
65 g babypinaattia
1 pieni nippu retiisejä
2 avocadoa

Yrttikastike

1 iso nippu minttua
1/2 nippua basilikaa
1/2 nippua korianteria
1 valkosipulin kynsi
1 vihreä chilin palko
1 limen mehu
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vaaleaa siirappia
2 tl suolaa
1 dl neitsytoliiviöljyä

Valmista ensiksi yrttikastike. Poista chilistä siemenet. Yhdistä kaikki aineet ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Keitä perunat kypsiksi ja viilennä ne. Pilko perunat, retiisit ja avocadot ja laita ne isoon kulhoon. Lisää herneet ja pinaatti. Kaada puolet yrttikastikkeesta salaatin päälle. Kääntele kastike kunnolla salaatin sekaan. Kaada salaatti tarjoiluastiaan. Murustele fetajuusto ja ripottele loput kastikkeesta salaatin päälle.

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *