Minttuinen mansikkakakku

Minttuinen mansikkakakku

Kesällä pitää tehdä ainakin yksi mansikkakakku viikossa!

Tämä mansikkakakku jakoi mielipiteitä maistelijoissa. Britti ei ollut äärimmäisen innoissaan, söi kyllä silti useamman palan, 9-vee ei tykännyt, mutta minä, ystäväni ja 16-vee pidimme kovasti. Minttu tuo kakkuun mukavaa raikkautta, mutta ei mielestäni liikaa. Pelkäsin hieman hammastahnaefektiä, mutta turhaan. Käytin oman maan Marokon minttua, joten maku on toki minttuinen, mutta juuri sopivasti. Piparmintusta saattaisi tulla vähän ärhäkämmät aromit. Piimään tehty kakkupohja ja väliin laitettava mascarpone tuovat täyteläisen kontrastin raikkaalle mintulle, kirpakalle limelle sekä makeille mansikoille.

Minttuinen mansikkakakku

5 dl jauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl piimää
100 g voita

1 nippu minttua
1 limen mehu
1 rkl vaaleaa siirappia
500 g mascarponea
2 dl tomusokeria
1 kg mansikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää kaikki loput aineet jauhoseokseen nopeasti sähkövatkaimella sekoittaen. Älä sekoita pitkään, niin kakusta tulee kuohkeampi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (itse käytin isoa lasagnevuokaa).

Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä.

Aja minttu, limen mehu ja siirappi sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Lisää 250 grammaa mascarponea kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää minttuseos vähitellen mascarponeen. Lisää loput 250 grammaa mascarponea koko ajan vaahdottaen. Lisää vielä tomusokeri ja vatkaa hetki.

Puolita kakkupohja pystysuunnassa. Laita puolet minttumascarponevaahdosta kakkupohjalle. Viipaloi puolet mansikoista vaahdon päälle. Aseta toinen puoli kakusta mansikoiden päälle. Levitä loput mascarponesta kakkupohjan päälle ja lisää loput mansikat. Koristele mintunlehdin.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *